Landsbyer & lokalsamfund i Danmark kontaktes

 In Nyheder

Foreningen Hjerteklub Dk, vil med hjælp fra sponsorer indsamle penge til køb af hjertestartere i forskellige lokalsamfund. Vores opgave består i at undersøg områder hvor opsætning af en hjertestarter vil gavne lokalsamfundet, hvorefter projektet startes op ved at opsøge lokale virksomheder om sponsorater med henblink på at få opsat en eller flere hjertestartere.

Hvert år rammes omkring 3.500 danskere af hjertestop uden for sygehusene. Imens kun omkring 8-10 procent af dem overlever vejen ind til sygehuset. Denne negative statistik ønsker vi i foreningen Hjerteklub Dk at gøre noget ved. Hjerteklub Dk er ved at undersøge mulighederne for at indgå et samarbejde, hvor man vil sikre udbredelsen af hjertestartere i kommunen.

Vi er opmærksom på at der kan være et behov for at kunne føle sig tryg i de mindre byer. De bliver jo mange gange overset, når der opsættes hjertestartere rundt omkring i landet.  Det er jo egentlig i de små landsbyer og lokalsamfund hvor der er længest til hospitalet. Det er denne distance vi vil gøre mindre.  Chancen for at overleve et hjertestop hjemme i boligen er minimal. Også selvom der en anden person til stede. Vores ambition er at søge virksomheder, borgerforeninger fonde til at sponsorer og hjælpe med at gøre boligområder og mindre bysamfund mere sikre ved at opsætte hjertestartere og uddanne personer i livredende førstehjælp.

»Hvis personen, der får hjertestop, er alene i boligen, er der meget ringe chance for at overleve, og hvis der kun er ét vidne, som både skal ringe 112 og yde genoplivning, forringer det også chancen. Endvidere er det sjældent, at hjertestarterne kommer i brug, da der ikke er nogen til at hente dem, og ofte er der ingen hjertestartere i beboelsesområderne. Så der er et stort uforløst potentiale for at øge overlevelsen i de private hjem«, siger læge Steen Hansen, som er forsker på Aalborg Universitetshospital. kilde Politiken 30 maj 2016

Foreningen Hjerteklub Dk blev stifter i sommeren 2014. Der vi være fokus på udbredelsen af hjertestartere i Danmark.

Hjerteklub har indgået et samarbejde med Cardiocare Scandinavia og vil gøre brug af IPAD SP-1 modellen fra CU Medical, som er en af verdens førende producenter af mobil hjertestartere. En IPAD SP1 er meget nem at bruge og er velegnet til brug næsten overalt, hvor der er større mængder folk samlet. Uanset om det er på arbejdspladsen, et indkøbscenter, hotel eller en fodboldbane. IPAD SP1 hjertestarteren gør det at redde en persons liv nemmere end nogensinde. Leveres klar til brug med batterier, elektroder til børn såvel som voksne og en dansk brugsanvisning. Hjertestarteren vil naturligvis hænge i et specielt skab og være tilgængelig 24 timer i døgnet.

Recent Posts
Kontakt os

Kontakt os endelig, hvis du har brug for yderligere information.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search